Live life to the fullest


Lillelørdag

18.08.2015 17:12

I morgen er det onsdag og lillelørdag. Da er det tid for gode tv-serier eller filmer, bena på bordet, og selvfølgelig noe godt å bite i. Vennegjengens popcornmaskiner får alltid kjørt seg på slike dager :) De er virkelig av god kvalitet, så mye som vi bruker de, til alle slags anledninger! 


Men hva er egentlig lillelørdag? Mange tenker på Harald Eia og Bård Tufte Johansen når de hører Lille Lørdag. De hadde et populært humorprogram på 90-tallet, som de kalte for Lille Lørdag. 

Men hvorfor kaller vi Onsdag for Lille Lørdag? Noen mener at det henger sammen med nettopp dette programmet som gikk på tv på 90-tallet. Kanskje det gikk på en Onsdag? Ikke vet jeg, men jeg tror nok begrepet Lille Lørdag popstod før denne serien. 

Andre kilder vil ha det til at det er en gammel tradisjon, fra den tiden da det var vanlig å ha hushjelp. Onsdagene var hushjelpernes fridag, og dermed den dagen de gjerne gikk på byen. Guttene fulgte selvsagt etter, og dermed oppstod begrept Lille Lørdag om det å gå ut på byen midt i uken, på en Onsdag :) 

—————

Tilbake